7 Maart 2014: “Crisis als kans; verander uw blik en herontdek uzelf”

jan
24
2014
7 Maart 2014: “Crisis als kans; verander uw blik en herontdek uzelf”

 

Klik HIER om het FILMPJE van 7 maart te bekijken.

De zaal was vol en het publiek zeer divers op 7 maart j.l. tijdens het event “Crisis als kans” van Platform ZijN en Stichting Camellia. Een boeiende avond werd het waarop diverse vrouwelijke sprekers hun verhalen deelden met elkaar en het publiek.

Femke Halsema, voormalig politica en moeder van een tweeling, sprak openhartig over hoe het voor haar was om zich als vrouwzijnde in de mannelijke wereld van de politiek te begeven. Halsema vindt het vooral fascinerend hoe het toch mogelijk is dat het voor haar mannelijke ex-collega´s legitiem is de politiek te verlaten met de reden meer tijd met de familie te willen spenderen of een familie te willen stichten. ¨Terwijl als een vrouw dat als reden opgeeft, het meestal als opgeven of mislukking wordt gezien: Zie je wel, ze kan het niet aan¨, aldus Halsema.
Tijdens de paneldiscussie spraken Justine Ruitenberg, recent gepromoveerde onderzoeker, Andrée van Es, Wethouder van Amsterdam en Selma Özkan, eigenaar van meerdere kinderdagverblijven over de vrouw en o.a. haar mogelijkheden tot ontwikkeling in haar professionele carrière.

De avond werd onverwachts onderbroken door een vermakelijke act van Jetty Mathurin dat stereotypering van bijvoorbeeld Surinaamse en gesluierde vrouwen op een komische maar ook confronterende manier aan het licht bracht.

Tot slot, verzorgde Seyda Buurman Kutsal een mini- college waarin discriminatie, vooroordelen en stereotypering werd uitgelegd en hoe hiermee om te gaan.

Er werd nog een tijd nagepraat op de gezellige borrel waar veel nieuwe contacten werden gelegd.