Aan tafel met Ixora Balootje gesprek over jongeren en politiek

sep
28
2013
Aan tafel met Ixora Balootje gesprek over jongeren en politiek

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 organiseert Rosarium diverse ontmoetingen met politici om de politieke participatie van haar doelgroep te bevorderen.

Woensdag 27 februari 2013 ging Rosarium aan tafel met Ixora Balootje. Naast fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP in de deelgemeente Prins Alexander, is Ixora tevens beleidsmedewerker voor de ChristenUnie fractie in de Tweede Kamer. Ixora Balootje is een van de jongste politieke talenten. Zij zet zich actief in om de politieke bewustwording van jongeren te stimuleren, jongeren te inspireren en aan te moedigen om politiek actief te worden. De thema voor de avond was dan ook: ‘Jongeren & Politiek’. Naast de politieke participatie van jongeren, kwamen tijdens de avond ook politieke actualiteiten waaronder: integratie, particpatiecontract, onderwijs en ouderbetrokkenheid aan bod.

Een gezellige en interactieve bijeenkomst, waarbij de boodschap dat jongeren een statement moeten maken duidelijk is overgekomen bij de deelnemers. De avond eindigde met een netwerkmoment.