Aan tafel met Monique Vogelaar en Muzaffer Cetin

nov
28
2013
Aan tafel met Monique Vogelaar en Muzaffer Cetin

Participatie is in alle facetten van de samenleving van belang. Zo ook politieke participatie. De afstand tussen burgers en politiek is groot. Zoals Gerdi Verbeet het in 2012 verwoordde is er gebrek aan diversiteit. Jongeren, ouderen, vrouwen en allochtonen  zijn volgens Verbeet nodig om de afstand tussen politiek en burger te verkleinen.

Nu kunnen we een afwachtende houding gaan aannemen totdat de landelijke en lokale politiek wel een afspiegeling van de maatschappij gaan vormen, maar dat zou niet passen bij Rosarium. Rosarium neemt graag een actieve rol in om politiek en burgers te doen ontmoeten. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet, zijn wij begonnen met het organiseren van rondetafel gesprekken met lokale politici.

Zo waren Monique Vogelaar en Muzaffer Cetin van het CDA Rotterdam te gast. In een warme sfeer hebben zij de aanwezigen over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 geïnformeerd. Van de voorwaarden voor kandidaatstelling tot wat er allemaal achter de schermen gebeurt. De verschillende commissies die er zijn voor het samenstellen van de programma- en kandidatenlijst, dat er continu campagne wordt gevoerd en waarom politiek zo belangrijk is.

Ook hebben wij naar de persoonlijke verhalen van Monique en Muzaffer kunnen luisteren. Waarom zij de politiek in zijn gegaan en in het bijzonder, waarom zij voor het CDA hebben gekozen.

De ochtend werd afgesloten met het overhandigen van een door vrijwilligsters gebreid vestje voor de kleindochter van Monique Vogelaar.