NL Doet luisterboek voor onze leeshoek

nov
27
2013
NL Doet luisterboek voor onze leeshoek

Vrijdag 15 maart gingen in het hele land duizenden vrijwilligers op pad om deel te nemen aan de grootste vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, namelijk NL Doet. Een jaarlijks terugkerend activiteit. Zo ook voor Rosarium.

Anders dan de voorgaande jaren, wilden wij dit jaar iets anders doen dan een doorsnee klus. Een brainstormsessie leverde al snel het idee van het opnemen van luisterboeken voor onze leeshoek op. Een uniek initiatief was ontstaan. De positieve reacties stroomden binnen. Al snel kregen wij ook een reactie van o.a. wethouder Korrie Louwes, Wethouder Hugo de Jonge, Dagelijks bestuurder Marit van der Riet, deelraadsleden Kirsten van der Vlies en Lieke Fortuin. Het beloofde een succes te worden. Mede dankzij de inspanningen van onze reguliere vrijwilligers, maar vooral ook de toestemming van Stichting Max Velthuis om de boeken te mogen gebruiken, hebben wij deze klus kunnen klaren.

Met trots kijken wij terug naar een geslaagde klus, waarin het opnemen van luisterboeken centraal stond, maar wij met de deelnemers ook de gelegenheid hadden om diepgaande gesprekken te voeren over participatie, jeugdzorg, autisme en andere actuele onderwerpen. Een dag om niet te vergeten!