Op bezoek bij Stichting Prinsjesdagviering

sep
28
2013
Op bezoek bij Stichting Prinsjesdagviering

Op donderdag 14 februari 2013 hebben wij een bezoek gebracht aan drs. Ineke Bakker directeur van Stichting Stad en Kerk  (STEK) en tevens voorzitter van Stichting Prinsjesdagviering.

Tijdens deze kennismaking,heeft drs. Ineke Bakker haar kennis en ervaringen gedeeld rondom de organisatie van de viering van Prinsjesdag.

 

De traditionele Prinsjesdag vindt elk jaar op de derde dinsdag van september plaats en is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek. Op Prinsjesdag spreekt het staatshoofd de troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat het miljoenennota voor het komende parlementaire jaar zal zijn.  De aanloop naar Prinsjesdag gaat gepaard met vele rituelen, waaronder de viering van Prinsjesdag.

 

De organisatie van de viering rondom deze bijzondere dag is in handen van de vrijwilligers van Stichting Prinsjesdagviering. Zij organiseren in samenwerking met 10 landelijke en 10 regionale religieuze  en humanistische organisaties, de viering in de Grote Kerk te Den Haag. Jaarlijks kiezen zij een maatschappelijk thema, waarmee ze een invulling geven aan het programma voor de viering in de Grote Kerk.