Werkbezoek met Ybeltje Berckmoes

nov
1
2013
Werkbezoek met Ybeltje Berckmoes

Op vrijdag 20 september organiseerde stichting Impress een werkbezoek met Ybeltje Berckmoes. Deze Tweede Kamerlid van de VVD staat voor financiële zelfstandigheid van zowel mannen als vrouwen. Onderwijs en ontwikkeling zijn daarvan de bouwstenen. Tijdens dit werkbezoek deelde Berckmoes haar ervaringen en haar visie op Sociaal Economische Innovatie.

Ingrediënten voor succes: financiële zelfstandigheid en een liefdevolle omgeving
Verder groeien naast je werk en studie, je ambities waarmaken, vrijer denken en leven zijn mooie doelen, maar ze komen met strubbelingen. Vooral wanneer je tot de eerste of tweede generatie behoort. Verschil in normen en waarden kan dan voor veel weerstand zorgen. Uit ervaring sprak Ybeltje Berckmoes over het overwinnen van deze obstakels: ‘Om succesvol te zijn is de combinatie economische zelfstandigheid en een liefdevolle omgeving cruciaal. Zo kun je de volgende stap maken, terwijl het thuisfront het warm nestje blijft waar je altijd op kunt terugvallen.’

Investeren in jezelf: stabiliseren, versnellen, vooruitgaan en excelleren
Als professional en moeder draag je bij aan de ontwikkeling van het gezin en leid je de toekomstige burgers van Nederland op. Blijven investeren in jezelf is daarom noodzakelijk. Dat gaat natuurlijk stapsgewijs. Een stevige basis zorgt ervoor dat je je met meer kracht kan begeven in de samenleving. ‘Sterk zijn en excelleren houdt niet in dat je nooit valt. Je kunt prima eens in de zoveel tijd vallen. Kracht zit in het leren opstaan en in transparantie. Je angsten en onzekerheden kenbaar maken zijn de eerste stap om over ze heen te komen’, aldus Berckmoes.

Meedoen aan de samenleving
Problemen in de samenleving gaan meerdere domeinen aan. In onderwijs en jeugdproblematiek spelen moeders ook een belangrijke rol. Participeren gaat daarom verder dan alleen je werk en privéleven. Berckmoes: ‘Organisatie als Impress  een goede ondersteuning om naast je studie en werk verder te gaan. Door deze organisaties leer je anders denken en werken en kun je meer uit jezelf halen terwijl je teruggeeft aan de samenleving’.

Sociaal Economische Innovatie:
Het individu omhoog helpen ten behoeve van de samenleving is waar Berckmoes voor staat. ‘We willen zorgen voor zelfstandigheid en zelfredzaamheid , voornamelijk bij diegenen die zich in risicogroepen bevinden. Om de samenleving omhoog te helpen is in contact staan met de samenleving daarom essentieel. Met elkaar kennen we iedereen en kunnen we de wereld veranderen.’