Aankomst op Corsica

Haven Corsica

De meeste reizigers uit Nederland komen met het vliegtuig of, als ze met de auto komen, met de veerboot vanuit Italië of Frankrijk naar Corsica. Aankomst met de trein is ook mogelijk. Aangezien het openbaar vervoersnetwerk op Corsica niet erg goed ontwikkeld is, is het raadzaam om een ​​huurauto te boeken als u met het vliegtuig aankomt. Wilt u profiteren van een van de vele arrangementen, dan kan de vlucht of veerboot tegelijkertijd bij de accommodatie worden geboekt en is bij veel aanbiedingen al een huurauto inbegrepen.

Met het vliegtuig naar Corsica

Dit is natuurlijk de snelste en meest ontspannen manier om uw vakantie op Corsica te beginnen. In de zomer zijn er tal van chartervluchten vanuit Duitsland en Oostenrijk en met last-minute aanbiedingen kunt u zelfs in het hoogseizoen vaak voordelig naar Corsica vliegen.

Er zijn vier luchthavens op Corsica: Calvi en Bastia in het noorden, Ajaccio en Figari in het zuiden. Calvi en Bastia worden bediend door talrijke luchthavens in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Lees hier meer over de vliegverbindingen naar Corsica.

Per ferry naar Corsica / eigen aankomst per auto & motor

De veerboot Corsica vanuit Frankrijk, het vasteland van Italië en Sardinië. Voor de meeste vakantiegangers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is de haven van Genua het snelst te bereiken, maar ook Livorno in Toscane en Nice in Frankrijk kunnen alternatieven zijn. U kunt het beste een routeplanner gebruiken om in elk afzonderlijk geval te berekenen welke veerhaven het snelst te bereiken is. In het hoogseizoen zijn de veerboten volgeboekt, dus het is zeer aan te raden om de veerboottickets vanuit huis te boeken. Tickets ter plaatse kopen is zelden goedkoper dan vooraf reserveren. De snelste en duurste optie zijn de express veerboten, de langste zijn de nachtferries, waarop je een hut kunt boeken en die meestal ’s ochtends de haven van Corsica binnenvaren. De kortste route is de verbinding van Livorno naar Bastia.

Belangrijke bepalingen

Toelatingseisen voor Corsica

Voor vakantiegangers uit de EU is een geldige identiteitskaart voldoende, kinderen onder de 16 jaar hebben een eigen identiteitskaart nodig als ze niet in het paspoort van hun ouders zijn ingevoerd. Reizigers uit Zwitserland hebben een geldig paspoort nodig. Voor honden of katten is een EU-dierenpaspoort vereist, voor dieren uit niet-EU-landen moet worden aangetoond dat het dier gezond is en dat de nodige vaccinaties zijn uitgevoerd.

Veiligheidshesjes verplicht op Corsica

Zowel chauffeurs als motorrijders dienen een reflecterend veiligheidsvest bij zich te hebben en te dragen bij een ongeval of pech. Ondertussen moeten fietsers buiten de bebouwde kom zo’n hoge zichtbaarheidsvest ’s nachts of bij slecht zicht dragen. Overtredingen worden bestraft met een boete.

Aankomst op Corsica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven