De selectie van trouwringen

Trouwringen

Trouwringen zijn de belangrijkste en meest betekenisvolle van alle sieraden die een stel elkaar kan geven. Ze laten je, net als de rest van de wereld, zien dat jullie twee bij elkaar horen. Maar waarom dragen we ringen als huwelijksteken en welke trouwring past bij jullie als koppel? Waar vind ik de mooiste trouwringen en waar moet ik op letten bij het kiezen? Dit zijn allemaal essentiële vragen die je zeker moet hebben verduidelijkt voordat je een paar ringen kiest.

Waarom dragen we ringen als teken van het huwelijk?

De reden is dat een ring noch een begin noch een einde heeft. Ringen staan ​​daarom al sinds de oudheid voor eeuwige liefde, eeuwige verbinding, loyaliteit en duurzaamheid. Daarom staat het verwisselen van ringen ook centraal op elk huwelijksfeest. Het is een kippenvelervaring voor u en uw gasten en brengt u vaak tot tranen toe.

Aan welke kant draag jij je trouwring?

In Nederland wordt de trouwring traditioneel rechts gedragen. In een wereldwijde vergelijking staan ​​we hierin echter vrij alleen, omdat in de meeste westerse landen getrouwde stellen hun trouwring aan de linkerkant dragen. Dit komt waarschijnlijk omdat de Romeinen aannamen dat er een liefdesader van de linker ringvinger naar het hart liep. Hoewel dit vandaag is weerlegd, is het toch fijn om de trouwring aan de linkerkant te dragen, want aan deze kant klopt je hart voor je geliefde.

De ringbreedte

Hierbij geldt: hoe langer en dunner de vingers, hoe breder de ring mag zijn. als je vrij korte en/of brede vingers hebt, raad ik je aan om een ​​smalle trouwring te kiezen, omdat deze optisch rekt. Het is in ieder geval niet nodig dat jullie allebei voor dezelfde breedte kiezen. U kunt het beste advies inwinnen bij een ervaren juwelier en ter plekke kijken welke ringbreedte uw hand flatteert.

De ringvorm

Met ringvorm bedoel ik de vorm die ontstaat als je naar de dwarsdoorsnede van de ring kijkt. Zoals ik al zei, is het samen met de ringbreedte de beslissende factor of de ring comfortabel zit. Het heeft echter weinig zin om het eens te worden over een vorm voordat u deze probeert. Probeer liever ringen met verschillende profielen bij de juwelier en voel of ze om uw vingers passen.

De ringmaat

Daar hoef je je vooraf geen zorgen over te maken. De juweliers hebben een apparaat ter plaatse om uw vingermaat en daarmee de ringmaat te bepalen.

Het ringoppervlak

Er zijn gladde gepolijste, gematteerde, gezandstraalde en gehamerde afwerkingen. Het beste is om naar ringen met verschillende oppervlakken te kijken en vervolgens te beslissen welke je het mooist vindt. Maar laat me je vertellen: geen enkele oppervlaktestructuur beschermt tegen tekenen van slijtage. Maar dat is helemaal niet erg, want elk krasje geeft de ring zijn eigen karakter en eigenheid en komt doordat je hem zo vaak mogelijk draagt. Als u echter echt last heeft van een kras of deuk, kan een opknapbeurt of poetsbeurt bij bijvoorbeeld 123Gold.nl helpen.

De selectie van trouwringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven