Is Ethereum een ​​cryptocurrency?

Ethereum

Ethereum zelf is niet in wezen een cryptocurrency – het woord Ethereum verwijst naar het digitale platform. De eigenlijke tokens (die worden gebruikt om betalingen op het netwerk uit te voeren) worden ethers genoemd. Met andere woorden, ether is de “cryptobrandstof” (of cryptocurrency) voor het Ethereum-netwerk. Als het op handelen aankomt, verwijzen prijzen naar Ether. Desalniettemin wordt de cryptocurrency gewoonlijk Ethereum genoemd.

Wat zijn de verschillen tussen Ethereum en Bitcoin?

Zoals eerder vermeld, is de blockchain-technologie van Ethereum vergelijkbaar met die van Bitcoin. Er is echter een belangrijk verschil in hun doel en mogelijkheden. Bitcoin gebruikt slechts één specifieke toepassing van blockchain-technologie. Uiteindelijk is het een elektronisch geldsysteem dat online bitcoin-betalingen mogelijk maakt. De Ethereum-blockchain volgt het eigendom van digitale valuta, maar richt zich ook op de code van een aantal gedecentraliseerde applicaties. Andere belangrijke verschillen zijn:

  • Ethereum stelt ontwikkelaars in staat geld in te zamelen voor hun eigen applicaties. U kunt een contract aangaan en toezeggingen krijgen van de bredere gemeenschap.
  • Er is een beperkt aantal bitcoins beschikbaar (geschat op 21 miljoen). Etherum is gemaximeerd op 18 miljoen ether-uitgifte per jaar, wat 25% is van het oorspronkelijke aanbod. Dus terwijl de absolute uitgifte vaststaat, daalt de relatieve inflatie elk jaar.
  • In plaats van bitcoin te minen, werken miners aan de Ethereum-blockchain om ether te verdienen.
  • Ze berekenen hun transacties op verschillende manieren. Bij Ethereum wordt het “gas” genoemd. Transactiekosten zijn afhankelijk van bandbreedtegebruik, opslagvereisten en complexiteit. Bij Bitcoin concurreren de transacties met elkaar en worden ze beperkt door de blokgrootte.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum werkt als een open softwareplatform op basis van blockchaintechnologie. Deze blockchain wordt wereldwijd op veel computers gehost en is daarom decentraal. Elke computer heeft een kopie van de blockchain en er moet brede overeenstemming zijn voordat er wijzigingen op het netwerk kunnen worden doorgevoerd. De Ethereum-blockchain is vergelijkbaar met de Bitcoin-methode omdat het een record is van de transactiegeschiedenis. Het Ethereum-netwerk stelt ontwikkelaars echter ook in staat om gedecentraliseerde applicaties (“dapps”) te bouwen en te implementeren. Deze worden ook samen met transactierecords op de blockchain opgeslagen.

De Ethereum koers euro laat overigens nog meer veschillen zien, als je de koers regematig volgt.

Is Ethereum een ​​cryptocurrency?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven